Nuo uolėtų Kanados kalnų iki saulės nubučiuotų Balio paplūdimių – atrasti gamtos takus visame pasaulyje gali būti jaudinanti patirtis. Nuo žygių atogrąžų miškais Kosta Rikoje iki žygių dykuma Namibijoje – nuotykių ieškotojai gali tyrinėti įspūdingus kraštovaizdžius ir laukinės gamtos buveines, pasinerdami į kerinčius vaizdus.
Didžiąją kinų sieną privalo pamatyti kiekvienas gamtos mylėtojas, o atšiaurios vietovės reljefas suteikia galimybę leistis į įsimintiną kelionę. Kalnų perėjos, urvai ir tarpekliai – tai tik keletas vaizdų, kuriuos galima pamatyti palei šį senovinį paminklą. Žygis pėsčiomis į Fudži kalną Japonijoje arba kelionė Apalačų taku Jungtinėse Amerikos Valstijose suteikia nepamirštamų įspūdžių, kuriais galėsite mėgautis visą gyvenimą.
Amerikoje keliautojai gali tyrinėti įvairias vietoves – nuo vešlių džiunglių iki snieguotų viršūnių. Patagonijoje galima leistis į sudėtingus žygius įspūdingais kraštovaizdžiais, o Maču Pikču – pasekti senovės inkų civilizacijos pėdomis. Kitos lankytinos vietos – Siono nacionalinis parkas Jutoje ir Ledynų įlankos nacionalinis parkas Aliaskoje.
Europoje siūlomi maršrutai nuo Škotijos kalvų iki snieguotų Šveicarijos viršūnių. Alpės yra žygeivių žaidimų aikštelė, o jų takai veda didingais slėniais ir vaizdingais kaimais. Kitos lankytinos vietos – istoriniai piligrimų keliai Ispanijoje ir Portugalijoje bei vešlūs Austrijos miškai.
Nesvarbu, ar ieškote sudėtingo žygio, ar lengvo pasivaikščiojimo gamtoje, visame pasaulyje yra daugybė galimybių tyrinėti gamtą. Kadangi yra tiek daug neįtikėtinų vietų, kurias galima atrasti, nenuostabu, kodėl pėsčiųjų žygeiviai jau tūkstančius metų renkasi keliauti šiais takais. Taigi skirkite laiko ir leiskite gamtai būti jūsų vedliu!